fbpx

Dinitrol – et must på norske veier

snow-1281636_1920_redigert

Splitter ny bil på vei inn garasjen? Eller kanskje du har bestemt deg for å gi den 3-5 år gamle familiebilen en liten overhaling slik at den ruller i flere år til? Da bør første punkt på sjekklista være understellsbehandling for å beskytte bilen mot det værharde norske klimaet.

Vårt langstrakte land er uten tvil vakkert, fascinerende og mektig. Høyreiste fjell som rager over stupbratte fjordarmer. Utallige strender fra nord til sør med Atlanterhavet som felles nabo. Vårvær nede i dalen, men vinterføre noen hundre meter lenger opp i skråningen.
Den storstilte naturen er kanskje det Ola og Kari Nordmann er mest stolt over, men den kommer også med en bakside – det svært varierte klimaet.

Regntunge høstsesonger og iskalde vintrer gjør at norske biler utfordres i enda større grad enn våre naboer lenger sør på kontinentet. I Norge spres nemlig flere hundre tusen tonn salt hvert eneste år for å gjøre veiene våre fremkommelige når vinterkulda biter som aller verst. Dette saltet blir liggende på veien og havner til slutt på bilens vognbunn og kanaler. Selv om vann og fukt i seg selv skaper rust på bilen, forsterkes oksyderingseffekten betraktelig med salt som medsammensvoren.

bridge-2119648_640

Bedre føre var
For å forebygge og beskytte mot rustangrep bør bilen understellsbehandles så fort som mulig. Med klimaet og saltmengdene vi har på veiene her i Norge, vil en gjennomsnittlig nybil begynne å få rustdannelser allerede etter få måneder. Dinitrol tilbyr skreddersydde behandlinger for å sikre din bil mot det norske klimaet og et potensielt skyhøyt verdifall dersom uhellet skal være ute.

– Dinitrol skal forhindre saltskader på biler og er utviklet for å ha optimal effekt på bilens understell, slik at bilen beholder verdien, sier Jan Inge Håland, teknisk leder hos Dinitrols norske importør Corrosafe AS.

Viktig med ekstra beskyttelse på norske veier
To som har sett verdien i understellsbehandlinger fra Dinitrol er Arne Svineli, servicemarkedssjef hos Møller Bil Haugesund, og hans kollega Anita Schöpwinkel. Bilforhandleren i Rogaland har tilbydd understellsbehandlinger fra Dinitrol til alle sine ny- og bruktbilkunder i en årrekke og de to har gode forklaringer på hvorfor.

– Da vi skulle velge leverandør til dette tilbudet, var vi veldig opptatt av at dette ikke skulle være et minus for kunden. Vi har et utfordrende klima og understellsbehandlingen som kommer fra fabrikk varer en liten stund, men blir fort slitt av salt, grus og fuktighet. Derfor anbefaler vi det vi kaller  “tilleggsbehandling” fra Dinitrol, slik at du har mer å slite på. Da er du sikker på at du slipper saltskader under bilen din i en lengre periode, forteller Svineli.

Schöpwinkel er salgsleder for nyttekjøretøysenteret hos Møller Bil Haugesund, og mener Dinitrol-behandling er et must for alle nybakte varebileiere.

– Vi selger Dinitrol for at kunden skal få opplevelsen av et godt produkt enda lengre. Det er en ny og flott bil når man får den, men hva som skjer under får man ikke alltid med seg. Bilen trenger vedlikehold. Det våte, salte vestlandsværet gjør at bilen trenger ekstra pleie, og det får den med Dinitrol.

Schöpwinkel sier også at understellsbehandlingen gir eieren et gunstigere utgangspunkt når tiden kommer for å bytte bil.

– Kunden kommer gjerne tilbake om tre til fem år og vil ha ny bil. Da tar vi takst på gammel bil, og har den hatt Dinitrol-behandling har den en mye høyere annenhåndsverdi. Prisen kunden betaler for behandlingen hentes fort inn igjen, forteller hun.

Full Dinitrol-behandling på 2 dager
Den mest populære Dinitrol-behandlingen, den såkalte fullbehandlingen, er utviklet for å gi maksimal beskyttelse av bilen og kan bestilles over hele landet.

– Under en fullbehandling demonterer vi alle deksler under bilen, vasker den ren og tørker over natten. Deretter legges det på et tynt vokslag som er penetrerende og antikorrosjondyktig. Så legger vi på en litt tykkere voks som er en mer rustbeskyttende slitemasse. Til slutt monterer vi opp igjen dekslene, vasker bilen og leverer den til kunde, forklarer Svineli.

Dinitrol4

Ta vare på verdiene dine med Dinitrol rustbeskyttelse.

FINN DITT LOKALE DINITROL-SENTER OG BESTILL BEHANDLING HER